Presse

TINE MYNSTER

- sangskriver og kunstmaler


Nye sommersange på Alrø

Galleri Mynster på Alrø åbnede hoveddøren ikke bare på klem, men helt op på vid gab de fire fredage i juli. Der var indbudt til Nye Sommersange på Alrø, hvor der hver fredag aften var koncert med husets værtinde Tine Mynster samt en indbudt komponist og musiker.

Imens sommersolen bagte ned på Alrø skrev Tine Mynster og henholdsvis Kirstine Birk, Helle Hansen, Ivan Pedersen og Morten Kjær en helt ny sang, der bliver spillet om aftenen sammen med en perlerække af komponisternes egne sange.

Alle fire fredage kunne der meldes udsolgt, med kommentarer fra publikum som: “Jeg er helt fyldt op med kærlighed og vellyd” og “Aldrig før har jeg været til en koncert, hvor jeg blev så berørt. Nærværet og autenciteten var enestående. Jeg kommer igen!”. “Småt er godt - det her er så tæt på og ægte. Tak”.


Men ikke bare publikum var begejstret for koncerterne. Ivan Pedersen, sanger, komponist og tidligere formand for Koda udtaler:

“Tak Tine, for at være en af de ildsjæle, der driver dansk kulturliv.

DU udtrykker i ord og handling sådan set selve intentionen i Den Danske Musiklov:

At musik, i alle genrer, i den bedste kvalitet, skal kunne opleves af befolkningen i alle egne af landet i lokaler indrettede til formålet.

Intentionen er ambitiøs, men her kommer Tine Mynster ind som en af Østjyllands markante frontkæmpere for ny dansk musik.”


Dette projekt blev støttet af Den Jyske Kunstfond, og var et samarbejde mellem Galleri Mynster og Alrø Traktørsted, der stod for bespisningen af gæsterne inden koncerten. Brandbygegaard leverede Søren Sørøvers øl, så Tine Mynster har samarbejdet med lokale leverandører, og dermed sat hele området omkring Alrø på landkortet. 

“Jeg er overvældet over så godt Nye Sommersange på Alrø er blevet modtaget. Vi har haft gæster fra Odder, Malling, Vejle, Djursland og Alrø - og det har været fantastiske publikummer, der er kommet med åbne hjerter og lyttende ører. Alle fire fredage har vi haft “efterklang” på terrassen med evaluering, og der har vi hver gang skålet for vores gæster. Jeg gør mit ypperste for at Nye Sommersange på Alrø bliver en tilbagevendende kulturbegivenhed.”

Pressefotos af Jens Hasse Vejen-Brunhøj


Tine Mynster


Tine Mynster

 

Tine og Johannes Mynster 

Tine Mynster Duo

TINE MYNSTER - poetic abstractions